NT Sensors SL i Rheos Ecology, guanyadores dels VI Premis Reus a la Creació d'Empreses
innovació
URV activ@ - diari digital
Reus, 12/05/2009.- NT Sensors és una empresa de nanotecnologia aplicada al sector químic i creada per la URV. Rheos Ecology està especialitzada en ecologia fluvial. Els premis es lliuren en el marc de les VII Jornades d'Emprenedoria i VIII Jornades de Creació d'Empreses, dijous 14 de maig.

Els VI Premis Reus a la Creació d'Empreses estan convocats per l'Ajuntament de Reus, la URV, la Cambra de Comerç de Reus, Reus Capital de Negocis SCR SA i REDESSA.

En l'edició d'enguany s'han presentat 42 empreses, de les quals 20 van passar a la fase final. Els dos guanyadors rebran un premi de 6.000 euros cadascun i la possibilitat d'ubicar la nova empresa al Viver d'Empreses de REDESSA amb una bonificació del 50% del preu del lloguer durant el primer any.

Un dels guanyadors, NT Sensors SL, és una empresa de recent creació que sorgeix de la voluntat d'emprenedors de la URV de transferir els resultats de les investigacions a la societat. Crea i produeix i comercialitza innovadors equips per al control i anàlisi de ions i mol·lècules en solucions. L'empresa neix del Grup de recerca en Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors, dirigit per Francesc Xavier Rius.

L'altra empresa guanyadora, RHEOS ecology, està especialitzada en ecosistemes aquàtics continentals. Participa en projectes internacionals de recerca científica, desenvolupa serveis tècnics centrats en l'avaluació, restauració i gestió del medi; ofereix formació des de primària fins a nivell universitari i promou projectes de divulgació de caràcter científic i pel públic general.

Els finalistes han estat dos: FairstvGroup, una xarxa social sobre fires de negocis i events on expositors, proveïdors, professionals i organitzadors comparteixen recursos, opinió , noticíes, imatges i vídeos. Poden publicar des del seu espai a 56 portals internacionals en 8 idiomes, organitzar i millorar el rendiment de les seves fires, en un entorn web 2.0 aplicat a la comunicació empresarial. El segon finalista és Cymbella Consultoria Ambiental: A través de la Producció Més Neta una opció de gestió ambiental que prioritza la prevenció de la contaminació en origen i la minimització dels corrents residuals-, ofereix noves oportunitats d'optimització i estalvi a les empreses per tal que aquestes puguin augmentar la seva productivitat i competitivitat alhora que treguin profit dels requisits mediambientals que els són d'aplicació.

El lliurament dels premis i diplomes tenen lloc en el marc de les VII Jornades d'Emprenedoria i VIII Jornades de Creació d'Empreses que comencen dimecres 13 de maig a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la URV i es finalitzen dijous 14 amb el lliurament dels guardons a Fira de Reus.

Les jornades, que cada any compten amb més de 200 persones inscrites, van néixer l'any 2002 per fomentar l'esperit emprenedor i la generació de llocs de treball a partir de l'experiència d'emprenedors d'èxit i de l'intercanvi de coneixements. Des de llavors han participat com a ponents, entre d'altres, Carme Ruscalleda, la primera xef espanyola amb tres estrelles Michelin amb el seu restaurant de Sant Pol de Mar; la reconeguda dissenyadora barcelonina de vestits de núvia Rosa Clarà; el polifacètic perruquer Lluís Llongueras i, l'any passat, el fundador i president d'Establiments Viena, Silvestre Siscart.

Entre les ponències destacades d'aquesta edició de les jornades hi ha les que presenten Antonio Catalán, president d'AC Hotels, (14 de maig a les 17 h.) i les germanes Rodés, Elena i Carlota, fundadores de l'empresa Carlota's (14 de maig a les 16 h.).