Ha mort Josep M. Pujol, professor de la URV i president de l'APELLC
professorat
Barcelona i Tarragona, 03/09/2012.- El professor i president de l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalana, APELLC, des de la seva fundació, va traspassar el dia 26 d'agost després d'una llarga malaltia, als 65 anys. Va fer una important aportació en els camps de l'ortotipografia i del folklore català.

Josep Maria Pujol Sanmartín (Barcelona, 1947-2012), filòleg en el més ampli sentit de la paraula, ha estat professor a Tarragona des de finals dels anys setanta, primer de la delegació de la UB i després de la URV. Pertany al Departament de Filologia Catalana.

De formació medievalista, es va doctorar en filologia catalana amb una tesi sobre el "Llibre dels fets de Jaume el Conqueridor" i ha obert noves perspectives a la cultura catalana amb llibres, articles, edicions i projectes col·lectius en camps aparentment allunyats com l'ortotipografia –va ser professor de disseny del llibre a l'escola Eina i els manuals que sobre aquestes matèries va escriure amb Joan Solà van esdevenir immediatament llibres de referència– i els estudis sobre folklore català, i en particular sobre rondallística, que ha modernitzat i internacionalitzat amb l'aplicació dels criteris contemporanis més avançats.

Atent a les possibilitats de les noves tecnologies, ha impulsat la confecció de bases de dades sobre folklore, pulcrament dissenyades, consultables a internet.

D'una gran generositat com a home i com a intel·lectual, irònic, elegant i lapidari, detestava l'obvietat i va gaudir amb entusiasme, sempre que li va ser permès, dels plaers de l'intel·lecte i dels sentits. Catalanista, esquerrà i laic, ha presidit l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalana (APELLC) des de la seva fundació.

Teniu més informació a www.apellc.org