Conferència internacional sobre Privadesa, Seguretat i Confiança, al campus Catalunya
recerca
Tarragona, 10/07/2013.- L'11ª Conferència internacional sobre Privadesa, Seguretat i Confiança, PST 2013, té lloc els dies 10, 11 i 12 de juliol al campus Catalunya, en plena crisi internacional per l’accés massiu a les dades de les persones per part dels estats. Organiza la Càtedra UNESCO en Privadesa de Dades de la URV.

Aquesta conferència és una trobada  d'investigadors de tot el món que donen a conèixer el seus treballs sobre tecnologies relacionades amb la privacitat, la seguretat i la confiança a les xarxes.

La Càtedra Unesco de Privadesa de Dades de la URV, organitzadora de la Conferència, la dirigeix el professor Josep Domingo, director ara també del seu Departament, el d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques. Col·labora tècnicament en la trobada internacional IEEE Computer Society.

Les conferències centrals es fan a l’Aula Magna del campus, i la resta del programa es divideix entre la mateixa sala i la Sala de Graus. La conferència inaugural el dimecres, 10 de juliol ha anat a càrrec del doctor Marc Dacier, director mundial de R+D de Symantec, l'empresa líder en anti-virus i productes de ciberseguretat. Els anti-virus de la majoria de PCs  que funcionen amb  Windows pertanyen a aquesta empresa.

La conferència plenària de la professora Elisa Bertino, especialista en privadesa, enceta la jornada de dijous 11. És una de les investigadores del món amb més articles publicats en informàtica, i amb un nombre de citacions més alt. Va treballar a la Universitat de Milà i després va fer el salt a la Universitat de Purdue als Estats Units, on dirigeix el CERIAS, un centre de seguretat de la informació.

Durant tres dies, es presenten els resultats d’una seixantena de treballs relacionats amb les tres àrees, la privadesa, la seguretat i la confiança. En l’àmbit de la privadesa es tracta de la gestió de la identitat, la privadesa i les comunitats, les targetes intel•ligents i l’e-salut, entre d’altres.

En el camp de la seguretat hi ha presentacions sobre els atacs a les xarxes, la seguretat del sistema operatiu i les aplicacions de les tècniques criptogràfiques, i, els articles que tracten sobre la confiança estàn relacionats per exemple, amb el comerç electrònic, els sistemes de reputació i les percepcions de la confiança.

Josep Domingo és catedràtic de Ciència de la Computació i investigador ICREA Acadèmia a la URV de Tarragona i responsable del grup de recerca consolidat en comerç electrònic segur CRISES.

Podeu trobar el programa aquí. Podeu veure un vídeo de la Conferència aquí, una entrevista a Marc Dacier, director d'R+D de Symantec aquí, i una entrevista a Elisa Bertino, directora del CERIAS, aquí