Horts socials a la URV guanya el premi al millor projecte d'innovació social, amb fons de la Iª Cursa Solidària
docència
Reus, 07/05/2014.- Horts socials a la URV: l'educació ambiental per a la innovació social, ha guanyat el premi al millor projecte d'innovació social, convocat a partir dels fons recollits en la I Cursa Solidària. Anna Solé com a representant de l'equip va recollir el premi en el I Mercat de Projectes Socials, el dia 24 d'abril a la Facultat d'Economia i Empresa de Reus.

El projecte guanyador és fruit de la fusió de dos projectes, presentats a la convocatòria. L'equip que l'ha redactat el formen Susana Borràs, professora del Departament de Dret Públic; Thays Ricarte, doctoranda i membre de l'Associació d'Alumnes i Antics Alumnes  de Dret Ambiental de Tarragona (AAEDAT); i Anna Solé i Clàudia Egea, estudiants d'Història de l'Art.

L'entitat social lligada al projecte és el Centre de Dia de l'Onada. La comissió específica creada per valorar el millor projecte presentat a la convocatòria per membres de la comunitat universitària creu que l'escollit té una capacitat d’innovació social molt important, permet una gran participació dels membres de la Universitat i una convivència amb persones de col·lectius desfavorits, als que se’ls dona l’oportunitat de sentir-se útils.

Horts socials a la URV proposa la preparació, construcció, condicionament i conversió d'una zona del campus Catalunya en un espai agrourbà, que posarà en relació universitaris amb persones de col·lectius vulnerables, per compartir coneixements vinculats a la terra.

Els fons recollits a la I Cursa Solidària de la URV, que es va organitzar al novembre passat, són 4.500 € que es destinaran a fer realitat el projecte. A la convocatòria s'havien presentat un total d'11 projectes, de gran interés i potencial innovador.