L'aplicació Fibroline, del grup Algos, guanya el premi Jove Talent Impulsa 2014
recerca
Girona, 13/06/2014.- L'aplicació Fibroline, del grup de recerca Algos, ha rebut el premi Jove Talent Impulsa 2014 el dia 5 de juny, en el marc de les V Jornades en TIC i Salut de Girona. Es tracta d'una aplicació mòbil per millorar la qualitat de vida de les persones amb fibromiàlgia o dolor crònic generalitzat.

L’aplicació aporta recursos per afrontar la malaltia, i ensenya estratègies per a gestionar el dolor des d’un enfocament cognitivo-conductual. Fibroline té com a objectiu proporcionar un tractament, rigorós i de qualitat, per millorar la qualitat de vida dels joves que pateixen aquesta malaltia.

Gràcies a Fibroline, els seus usuaris podran aprendre a dormir millor, gestionar l’ansietat, prendre la medicació d’una manera adequada, regular l’estat d’ànim o millorar la relació amb els demés, a més de reduir o eliminar el dolor i la fatiga.

A més, el sistema permetrà fer un seguiment de l’evolució del pacient al llarg del tractament, i també es podran guardar notes o crear recordatoris, per exemple, per prendre la medicació. Actualment, s’està enllestint el procés d’avaluació de la seva usabilitat. Un cop acabada la primera fase, començarà la fase pilot del tractament, al setembre de 2014. Qualsevol persona que estigui interessada en participar pot demanar una invitació des de la pàgina web del tractament.

Anteriorment, l’aplicació Fibroline també havia rebut el primer accèssit del VIII Premi de Fibromiàlgia 2012 de la Fundació FF-SER.

El grup Algos és un col·lectiu de professionals vinculats, majoritàriament, a la URV, interessats per l’estudi i el tractament del dolor. L'objectiu del grup és desenvolupar i contrastar procediments terapèutics eficaços per tal d’ajudar a les persones que tenen dolor. Part dels seus esforços es dirigeixen a utilitzar els escassos recursos que es dediquen al tractament del dolor crònic per a la prevenció: sempre serà més fàcil prevenir que curar, i també més econòmic. Contribuir a la prevenció del dolor i la discapacitat crònics és un dels seus objectius bàsics,

Altres línies de recerca són: l’estudi epidemiològic del dolor i els factors psicosocials de risc del dolor i la discapacitat crònics; l’avaluació i el tractament del dolor; i l’ús de les noves tecnologies en el tractament del dolor (realitat virtual, telefonia mòbil i internet). La major part de les accions d'Algos grup, clíniques i de recerca, estan adreçades a l’estudi i tractament del dolor infantil.

Més informació, aquí.